MATERIAALIMME


PELLAVA

Pellava on raaka-aineena ympäristöystävällinen: se on biohajoava materiaali, ja sen viljely kuluttaa vain vähän vettä, lannoitteita ja torjunta-aineita, sekä ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Pellavakangas hengittää ja viilentää ja on siksi hygieeninen ja miellyttävä käyttää. Huolimatta maineestaan kesäisenä materiaalina, pellava toimii erinomaisesti myös talvella: se lämmittää eikä sähköisty. Sileän kuitupintansa vuoksi pellava myös hylkii likaa, ja se helppo puhdistaa. Lujuusominaisuutensa ansiosta pellavan käyttöikä on erityisen pitkä. 
Käyttämämme 100% pellava valmistetaan Liettuassa ekologisesti kasvatetusta pellavasta. Pellava myös kudotaan Liettuassa tai sen naapurimaissa. Kangas viimeistellään Liettuassa pehmennyskäsittelyllä. Käyttämällämme kankaalla on Öko-Tex-standardi 100, joka takaa, että tuote on tutkitusti haitta-aineeton ja käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä, sekä European Flax -standardi, joka varmistaa, että jokainen työvaihe korkealuokkaisen pellavamme teossa on jäljitettävissä. Kankaat meille toimittaa BALTIC FLAX -perheyritys, jonka periaatteista ja arvoista voit lukea lisää täältä.

 

MUUT MATERIAALIMME

Tuotelaput ompelemme jokaiseen tuotteeseen aina erikseen, jotta ne voi niin halutessaan ratkoa pois rikkomatta tuotetta. Oliivipuiset napit valmistetaan Italiassa. Pakkausmateriaalimme ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä. Vältämme orgaanisen ja epäorgaanisen yhdistämistä, jotta materiaalimme on helppo kierrättää tai palauttaa takaisin luontoon.

HOIDA OIKEIN

Käyttämämme pellava kestää 60 asteen hienopesun, kevyen rumpukuivauksen sekä kahden pisteen silityksen. Saat tuotteille lisää käyttöikää pesemällä ne hellävaraisemmilla ohjelmilla alhaisemmissa lämpötiloissa.
 Väljässä vedessä peseminen paitsi säästää vaatetta myös ehkäisee pesuvekkien muodostumista. Silittämisen sijaan tuote kannattaa käyttää kuivausrummussa lyhimmällä ohjelmalla ja oikoa sitten henkariin asettumaan.
 Lopputuloksena on pehmeämpi, kevyesti aaltoileva kangas. On normaalia, että oliivipuisten nappien lakkapinta kuluu ensimmäisten pesujen yhteydessä.