HULMUN KULISSEISSA II


 

”En olisi pystynyt katsomaan vierestä, kun äiti yrittää räpsiä kuvia tuotoksistaan”, Lotta Korkala, 20, nauraa, kun kysyn, miten hän päätyi Hulmun valokuvaajaksi. Kommentti on tarkoitettu hyväntahtoiseksi: ”Kaikella rakkaudella, äiti.” Lotta on harrastanut valokuvausta lapsesta saakka, ja Hulmun kuvaajana hän ajatteli oppivansa lisää valokuvaustekniikkaa. Kun työparina on oma äiti, neuvottelu on mutkatonta ja tekemisistään saa välittömästi rehellisen palautteen.

 

Valokuvauksen ohella Lotalla on perheyrityksessä muitakin vastuualueita. Verkkokaupan visuaalinen ilme on pitkälti Lotan käsialaa. Lisäksi hän päivittää Hulmun Instagram-tiliä ja osallistuu vaatesuunnitteluun yhdessä äitinsä Annan kanssa. Hulmussa yhdistyvätkin äidin ja tyttären intohimot, vaatteet ja visuaalisuus.

 


Lotan suosikkivaate Hulmun mallistosta on kietaisuhame Häive. ”Se istuu ihan täydellisesti ja on todella monikäyttöinen”, Lotta fiilistelee. Hän uskoo käyttävänsä hametta paljon tulevana kesänä.

 


Lotta opiskelee biologiaa Helsingin yliopistossa. Luonto ja eläimet ovat lähellä hänen sydäntään, ja hän kantaa huolta luonnon nykyisestä ja tulevasta tilasta. Valmistuttuaan Lotta haluaisi työskennellä alalla, jossa yhdistyisivät ekologia ja luovuus. ”Olisi hienoa tehdä sellaista työtä, jossa voisin jollain tapaa edistää ympäristön ja luonnon hyvinvointia tai ehkäistä ympäristön romahtamista”, hän miettii. 


Nykyisessä elämäntavassa Lottaa risoo eniten yksilöiden kestämättömät kulutustottumukset. Nykyihminen on vieraantunut luonnosta eikä aina muista, että on itsekin osa luonnon kiertokulkua ja täysin riippuvainen ympäristön hyvinvoinnista. ”Homma lähtee helposti raiteiltaan, kun kadotetaan maanläheisyys”, Lotta muistuttaa.

 


Lapsena Lotta oli heppatyttö. Vaikka hän viihtyy nykyisessä kotikaupungissaan Helsingissä, hänellä on myös muunlaisia tulevaisuudenkuvia: ”Haaveilen salaa omasta pienestä farmista eläimineen, puutarhoineen ja maalaismaisemineen.”

 

 

Teksti: Venla Hartikainen

Ensimmäinen kuva: Kreeta Karhumaa

Muut kuvat: Lotta Korkala


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista