HULMUN KULISSEISSA


 

Hulmu-vaatemerkin luojalla on tänään syntymäpäivä. Tamperelainen Anna Korkala täyttää 44 vuotta ja hämmästyttää titteleillään: hän on paitsi pukuompelija myös tekstiiliartesaani, puuseppä ja musiikkipedagogi. Eikä siinä vielä kaikki — Anna suunnittelee, kaavoittaa, leikkaa ja ompelee Hulmun vaatteet kotinsa yläkerrassa suurperheen pyörityksen lomassa.


 

Annan ideologia on valmistaa vastuullisia, pellavaisia vaatteita tilauksesta. Hän tarttuu saksiin ja istuu ompelukoneen ääreen vasta tilausten saavuttua. Näin syntyy mahdollisimman vähän hävikkiä, eikä ole tarvetta suuremmille poistomyynneille.

 

 


”Vaatteiden suunnittelu on yksi suurimpia intohimojani”, Anna kertoo. ”Kipinä tähän syttyi jo 9-vuotiaana pikkutyttönä.” Hän muistaa yhä kirkkaasti sen hetken, kun istui ensimmäisen kerran koulussa ompelukoneen ääreen ja koki rajattomien mahdollisuuksien avautuvan edessään. Nyt hän voisi ommella juuri sellaisia vaatteita kuin haluaisi! Kun Anna vuonna 2017 perusti Hulmun, haave omasta yrityksestä oli kytenyt jo toistakymmentä vuotta.

 

 

perheen ruokapöytä on Annan puusepän-taidonnäyte


Anna inspiroituu ihmisistä, joilla on taito pukeutua eleettömän tyylikkäästi. Hänen mielestään keskeisintä ei ole itse vaate vaan se tunne, jonka vaate kantajassaan herättää. ”Parhaimmillaan vaatteella voi vahvistaa olemustaan ja osoittaa arvostusta itseään kohtaan.” Anna arvostaa japanilaista tyyliä ja on vaikuttunut Japanissa suosituista laadukkaista materiaaleista.

 


Kysyttäessä suosikkivaatteesta Anna ei epäröi: paras vaate on sellainen, jossa on mukava olla ja jossa omasta mielestään näyttää hyvältä. Hulmun mallistosta Annan kestosuosikki on väljä Tyyni-mekko. Juuri tästä mekosta Hulmun tarina alkoi. Kesäisin Anna pukee valkoisen Tyyni-mekon rannalle uikkareiden päälle; muissa sävyissä mekko palvelee niin juhlissa kuin kotonakin. ”Tämä täyttää suosikkivaatteeni kriteerit”, Anna sanoo tyytyväisenä.

 


Hyvää syntymäpäivää, Hulmun supernainen!

 

 

 

Teksti: Venla Hartikainen

Kuvat: Lotta Korkala


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista